Bästa hockeytröja med halsskydd

Nu finns det hockeytröjor med inbyggda halsskydd. Äntligen är tiden med separata, illaluktande och obekväma halsskydd förbi. De senaste åren har halsskyddet börjat integreras i många underställströjor. I den här artikeln kan du läsa mer om hockeytröjor med halsskydd, hur de fungerar och om de verkligen ger ett lika bra skydd som traditionella halsskydd?

Hockeytröja med halsskydd

Hockeytröja med halsskydd

En hockeytröja med integrerat halsskydd har flera fördelar gentemot ett traditionellt halsskydd. En av de största fördelarna för en hockeytröja med halsskydd är att det inte finns någon risk att halsskyddet glöms bort. Enligt Svenska Ishockeyförbundets regler för säsongen 21/22 är halsskydd obligatoriskt på samtliga spelare. Om en spelare inte bär ett halsskydd anses spelare ha en icke komplett, farlig utrustning och riskerar därför utvisning. Genom att ha ett integrerat halsskydd i hockeytröjan minimerar du risken för att ha en ofullständig utrustning.

En annan fördel med hockeytröja med halsskydd är att det ofta är bekvämare än ett traditionellt halsskydd. De flesta hockeyspelare har noterat hur ett halsskydd kan skava, sticka eller helt enkelt vara i vägen. En hockeytröja med halsskydd innebär att halsskyddet tvättas varje gång underställströjan tvättas, vilket gör halsskyddet mycket mer fräscht och bekvämt.

Hur fungerar halsskyddströjor?

När allt kommer omkring är det viktigaste att halsskyddet skyddar dig eller ditt barn under pågående spel. Anledningen till att halsskydd är obligatoriskt är för att skydda från skridskoskär mot halsen, någonting som kan vara livsfarligt. Därför är det viktigt att halsskyddet sitter rätt och skyddar så bra som möjligt. Halsskyddströjor, även kallat hockeytröjor med halsskydd är utformade på så vis att de går lite högre upp på halsen är traditionella underställströjor. Därtill använder sig tröjan av material som till exempel Cut-fabric eller Dupont KEVLAR för att skapa motståndskraft mot skärskador. Detta är samma teknik som används i traditionella halsskydd och ger minst ett lika bra skydd. Faktum är att om du använder ett gammalt halsskydd idag, kan en ny halsskyddströja ge dig ett bättre skydd jämfört med ditt gamla halsskydd.

Vad kostar en hockeytröja med halsskydd?

Ett traditionellt halsskydd brukar kosta runt 200 – 300 kronor. När det kommer till halsskyddströjor är dessa lite dyrare. Det går att hitta halsskydds tröjor från 400kr upp till 1000kr. Värt att tänka på är dock att du inte enbart köper ett halsskydd, utan även en underställströja. Med det i tanken är det faktiskt inte så mycket dyrare att köpa en hockeytröja med integrerat halsskydd jämfört med ett traditionellt halsskydd. Om du tränar hockey flera gånger i veckan kan det dock vara bra att ha flera tröjor med halsskydd, för att alltid ha en ren underställströja som även skyddar halsen.

Lämna en kommentar