Kan man börja spela ishockey som vuxen?

Sitter du och funderar på om det går att börja spela hockey som vuxen? Hockey är en fantastisk sport, som både är rolig att kolla på, likväl som att spela! Däremot kan det kännas svårt att som vuxen börja spela hockey, speciellt om man inte har erfarenhet som innan. Trots att det kan kännas svårt, så går det faktiskt att börja spela hockey som vuxen! I den här artikeln kommer vi gå igenom vilka möjligheter det finns att börja på ishockey som vuxen, hur du kan gå tillväga och vilka spelformer som finns.

Det finns många möjligheter att snöra på sig skridskorna som vuxen

Är det försent att börja spela ishockey?

Det kan lätt kännas som att det är försent att börja med hockey, speciellt om du är i övre tonåren eller vuxen. Faktum är att det kan vara svårare att hitta lämpliga föreningar eller lag om du börjar med hockey senare i livet. Trots det är det absolut inte omöjligt för dig att börja spela hockey som vuxen. Hockey är och ska vara en sport som är tillgänglig för alla, såväl barn som vuxna. Det finns idag föreningar, klubbar och lag som vänder sig till vuxna som både saknar tidigare erfarenhet eller har spelat hockey tidigare i livet.

Vilken ålder kan man börja spela hockey?

Det är aldrig för sent eller för tidigt att börja spela hockey. Hockey är en sport för alla och på många platser i Sverige finns det goda förutsättningar för vuxna att börja spela hockey. Ett sätt att ta reda på vilka förutsättningar som finns för seniorhockey i just ditt område kan vara att kontakta din lokala hockeyförening.

Seniorlag, veteranhockey, rekreationshockey eller korpenhockey

Det sägs att kärt barn har många namn. Gällande hockeylag som riktar sig till vuxna spelare finns det många olika namn på lag som riktar sig mot vuxna.

Benämningen seniorlag brukar ofta innebära att spelarna är på något högre nivå. När man som spelare har varit aktiv i en klubbs juniorverksamhet kan man därefter avancera till klubbens seniorlag. En del seniorlag riktar sig dock till nya spelare. Hör av dig till seniorlaget och kolla vilka möjligheter som finns.

Rekreationshockey är troligtvis ett utmärkt val för dig som vill börja spela hockey som vuxen, men inte har några ambitioner att bli NHL-proffs. Svenska Ishockeyförbundet vill att så många som möjligt ska kunna spela hockey så länge som möjligt! Detta är en satsning som har vuxit fram de senaste åren. Om du inte hittar att din närmaste hockeyförening erbjuder rekreationshockey kan du höra av dig till Svenska Ishockeyförbundets distrikt.

Utöver dessa möjligheter kan du även börja spela korpenhockey! De flesta känner igen korpen, men har kanske inte tidigare associerat det med ishockey. Korpenhockey är inte lika utbrett som andra korpensporter och finns enbart på ett fåtal orter i Sverige.

Hockey är till för alla!

Du ska inte känna att det är för sent att börja med hockey. Hockey är en rolig sport för alla åldrar, och oavsett vilken erfarenhet du har av sport och träning lovar vi att du snabbt kommer in i hockeyn.

Lämna en kommentar