Välj rätt vikt på din första kettlebell

När du köper din första kettlebell kan det vara svårt att veta vilken vikt du ska välja. Kettlebells har blivit ett oerhört populärt träningsredskap. En stor fördel med kettlebells är dess mångsidighet. Med en kettlebell kan du utföra många olika övningar och träna stora delar av kroppens muskler med hjälp av ett enda redskap.

I ett hemmagym är en eller flera Kettlebells nästan ett måste. I och med att kettlebells kan träna stora muskelgrupper och stora delar av kroppen, utan att ta upp plats är det ett perfekt redskap. Dessutom är kettlebells relativt billiga i jämförelse med andra träningsredskap. Detta gör det möjligt för de allra flesta att köpa fler kettlebells och på så sätt kunna anpassa vikten.

Vikt på kettlebell

Vilken vikt ska jag köpa på kettlebells?

Om du inte har tränat med kettlebells tidigare rekommenderar vi att du köper en kettlebell runt 6 – 8kg. Detta är såklart individuellt och beroende på vilken bakgrund du har inom träning och styrketräning. Ett sätt att känna efter om 6 – 8kg är en bra vikt för dig är att ta någonting du har hemma och jämföra. Om du är osäker på vilken vikt du ska välja är annars justerbara kettlebells ett bra alternativ.

Justerbara kettlebells

Ett sätt att säkerställa att du väljer rätt vikt på din kettlebell är att köpa en justerbar kettlebell. Fördelen med detta är att du kan använda en och samma kettlebell till flertalet olika övningar, även där du vill ha olika vikt. Dessutom gör en justerbar kettlebell att du inte behöver köpa ny utrustning direkt när din styrka ökar.

FitNord Justerbar Kettlebell 4 – 18 kg

Denna justerbara kettlebell från FitNord låter dig anpassa vikten mellan 4 – 18kg. Du justerar enkelt vikten genom det smidiga låssystemet. Smidigheten i att justera vikten gör att den här kettlebellen fungerar för helkroppspass där du snabbt vill kunna ändra vikten. Kettlebellen är av god kvalité och har ett handtag med bra grepp. Botten på kettlebellen är gjord av gummi för att minska påverkan på golv och minimera ljud. Perfekt för hemmagymmet!

Fitnord justerbar kettlebell
Justerbar kettlebell som gör att du väljer rätt vikt direkt.

Casall Justerbar Kettlebell 5 – 14 kg

Det välkända träningsmärket Casall har utvecklat denna justerbara kettlebell med vikterna 5, 7, 9, 11 samt 14kg. Kettlebellen är mycket enkel att använda och med ett bekvämt handtag. Ett perfekt alternativ för dig som just har börjat träna med kettlebells och vill kunna justera vikten utefter vilka övningar du gör.

Att tänka på vid köp av justerbara kettlebells

När du köper justerbara kettlebells är det några saker som är bra att tänka på. För det första bör justerbara kettlebells vara enkla att justera vikten på. Det sista du vill under ett intensivt träningspass är att lägga tid på att lyfta av och på vikter. Välj därför en justerbar kettlebell där du enkelt och snabbt kan justera vikten.

Utöver det så är det även viktigt att kolla vilka tyngder kettlebellen går att justera på. Är det möjligt att justera kettlebellen varannat kilo eller är det 5kg upp till nästa nivå? Detta kan vara en stor skillnad när du ska ta steget till nästa vikt.

Slutligen så är det även viktigt att få en bild av kvalitén och känslan på kettlebellen. Som tur är erbjuder de flesta webbutiker att du kan få hem kettlebellen, prova och sedan skicka tillbaka den om du inte är nöjd. Känn efter så att handtaget är stabilt, skönt att hålla i och ger dig ett bra grepp. Det kan även vara viktigt att kolla på vilket material det är på botten av kettlebellen. För att inte skada ditt gymgolv kan det vara bra om botten är beklädd med ett mjukare material, så som gummi.

Lämna en kommentar