Så köper du hockeyutrustning på en budget

I den här artikeln ska vi titta närmare på hockeyutrustning. Vad består hockeyutrustningen av? Hur mycket kostar hockeyutrustningen? Och hur kan man köpa hockeyutrustning till ett lägre pris? Vi ska också ge föräldrar några bra tips om hur de kan välja rätt hockeyutrustning till sina barn. Till sist hoppas vi att detta inlägg inspirerar dig till att köpa din hockeyutrustning till ett bra pris med god kvalité!

Hockeyutrustning behöver inte kosta mycket

En komplett hockeyutrustning består av många olika delar och skydd. Nedan följer den utrustning som anses vara en standard hockeyutrustning och som alla spelare bör ha när de är på isen. När vi har gjort den här listan har vi utgått från en standardiserad utrustning för utespelare. Som hockeymålvakt skiljer sig utrustningen.

 • Hockeyhjälm med galler eller heltäckande visir
 • Hockeyskridskor
 • Hockeyhandskar
 • Armbågsskydd
 • Axelskydd
 • Benskydd
 • Halsskydd
 • Hockeyklubba
 • Hockeybyxor
 • Genitalskydd
 • Damaskhållare

Vad kostar hockeyutrustning?

Det beror mycket på vilka hockeyprodukter du väljer och hur avancerad utrustningen är. För en nybörjare kan hockeyutrustningen kosta runt 5 000-10 000 kronor, men för en mer erfaren spelare som har högre krav på hockeyutrustningen kan den lätt kosta upp till 20 000 kronor eller mer. Det går dock att hitta bra hockeyutrustning till förmånliga priser om man vet var man ska leta. Ibland sprids bilden av att det måste vara jättedyrt att spela hockey. Den bilden är inte helt sann. Även om en hockeyutrustning kostar mycket pengar går det ofta att komma undan billigare.

Så hur kan man köpa hockeyutrustning till ett lägre pris? Först och främst är det viktigt att tänka på kvalité. Att köpa hockeyutrustning av dålig kvalité kan leda till skador, felköp och missnöjda ungdomar. Till slut kostar det mer på sikt. Att göra lite research om olika hockeyvarumärken och hockeyprodukter är en bra idé innan man börjar handla hockeyutrustning. Det kan vara smart att vänta med att köpa hockeyutrustning tills hockeybutikerna har utförsäljningar eller rea. Genom att handla hockeyutrustning på nätet kan man också ofta fynda hockeyprodukter till ett bättre pris.

När det kommer till hockeyutrustning finns det ett fåtal märken som är dominerande på marknaden. Trots att det enbart är ett fåtal märken som producerar och säljer hockeyutrustning finns det ofta en stor variation av priser på utrustningen. Många märken har ett stort utbud av olika utrustning till olika prisklasser. Ofta kan man hitta hockeyutrustning till förmånliga priser från hockeymärken som CCM, Bauer och Reebok.

När man ska köpa hockeyutrustning är det en bra idé att tänka igenom vilken prisnivå man planerar att lägga sig i. Ett barn som nyligen har börjat åka skridskor och intresserat sig för hockey behöver troligtvis inte de dyraste skridskorna eller coolaste armbågsskyddet. Då kan det räcka med hockeyutrustning av lite enklare modell och pris.

Föräldrar ska också tänka på att hockeyutrustningen kan behövas uppdateras efter hand när barnet växer, vilket man bör ta med i budgeten. En hockeyhjälm bör bytas ut ungefär vartannat år. En annan del av utrustningen som ofta behöver bytas är hockeyklubban. I värsta fall så kan en hockeyklubba gå av vid ett skott eller fysisk kontakt.

Att tänka på vid köp av hockeyutrustning

Följande råd kan vara bra att tänka på när man handlar hockeyutrustning:

 • Köp hockeyutrustning av bra kvalité
 • Gör research innan köp
 • Vänta med hockeyinköp till hockeybutikernas utförsäljningar eller reor
 • Jämför priser på hockeyutrustning på olika hockeybutiker
 • Kolla om din hockeyförening anordnar bytardagar

Bytardagar kan vara ett mycket bra alternativ för dig som letar efter en hockeyutrustning till ett billigt pris. På hockeyföreningens bytardagar kan medlemmar sälja och köpa använd hockeyutrustning till förmånliga priser. Det är en bra möjlighet att spara pengar samtidigt som man stödjer hockeyföreningen.

I slutändan handlar det om att hitta hockeyutrustning som passar barnets behov, intressen och er budget. Att ha rätt hockeyutrustning har stor betydelse för den egna hockeyupplevelsen och säkerheten på hockeyplanen. Att utrusta sig med hockeyutrustning av bra kvalité, som passar barnets storlek och behov, är värt att lägga pengar på. Men det finns många sätt att hitta hockeyutrustning till ett förmånligt pris. Med lite research och tålamod kan man hitta hockeyutrustning som passar både behov och budget. Lycka till i butiken och på planen!

Lämna en kommentar