JVM i Sverige 2024 – Hockeyfest i Göteborg

JVM i Ishockey kommer äntligen till Sverige igen. Mellan den 26e December 2023 och 5 Januari 2024 ska nio länder göra upp om guldet i Göteborg. Senast Sverige anordnade Junior-VM var 2014 i Malmö. Nu har vi Svenskar chansen igen att se morgondagens stjärnor spela i Sverige!

Junior-VM i Göteborg

JVM – Ett populärt mästerskap för spelare och publik

JVM är ett populärt mästerskap för såväl spelare som publik. Juniormästerskapen brukar bjuda på fartfylld hockey och spännande matcher. En av anledningarna till att JVM är ett så populärt mästerskap är att juniorerna har chansen att få ett internationellt genombrott. Många klubblag letar efter ishockeyvärldens nya talanger under JVM, vilket gör att många juniorer ser detta som sin chans att slå igenom. För Sveriges del är nästan varje Junior-VM en kamp om medalj. Senast JVM spelades i Sverige 2014, mötte Sverige Finland i final. Där gick dock finnarna segrande ur striden och Sverige fick nöja sig med en silvermedalj.

Vilka spelar JVM 2024?

Det är ännu inte klart vilka lag som kommer göra upp om guldet i Göteborg. Vilka lag som kommer delta i JVM i Sverige 2024 avgörs på kommande JVM 2023 i Kanada. Först därefter kan vi veta vilka lag som har kvalificerat sig till JVM och spekulera i vilka spelare som eventuellt kommer delta. För Sveriges del är dock deltagandet redan klart. Som värdnation för mästerskapet är landslaget nämligen direktkvalificerat, oavsett hur det går i JVM 2023.

För att som spelare delta i JVM måste spelaren vara under 20 år. Deltagaren får alltså inte fyllt 20 år när mästerskapet ska avgöras. Detta innebär att JVM 2024 kommer att spelas med spelare som är födda 2004 eller senare.

Hur brukar det gå för Sverige i JVM?

Sverige är och har alltid varit en framstående hockeynation. När det kommer till JVM-sammanhang har Sverige totalt bärgat hem 2 stycken guld, 1981 och 2012. Totalt har Sverige samlat på sig 20 medaljer under Junior-VM vilket placerar oss på en tredjeplats i medaljligan. Sverige längtar dock efter första guldet på hemmaplan, och kanske kommer det på JVM 2024 i Göteborg?

Då släpps biljetterna till JVM 2024

JVM brukar vara en riktig publikfavorit med mycket publik på läktarna och god stämning. Senast JVM arrangerades i Sverige var det en riktig hockeyfest som bjöd på underhållande och fartfylld hockey. Till JVM 2024 i Göteborg släpps biljetterna redan den 14e Februari 2023.

Lämna en kommentar