Hur lång tid tar det att bli en bra hockeyspelare?

Många frågar sig: ”Hur lång tid tar det att bli en bra hockeyspelare?” Svaret är tyvärr inte så enkelt som vi skulle vilja att det var. Det beror på en mängd olika faktorer, bland annat naturlig förmåga, vilken nivå du strävar efter och hur mycket du är villig att träna.

I det här blogginlägget kommer vi att undersöka några av dessa faktorer närmare och försöka ge ett mer omfattande svar på denna ofta ställda fråga. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

Ishockey kräver träning för att utvecklas

Medfött eller hård tärning?

En faktor som avgör hur lång tid det tar att bli en bra hockeyspelare är den naturliga förmågan. Vissa spelare verkar ha en känsla för spelet och bli duktiga på ishockey relativt snabbt. Andra kan behöva lägga ner fler timmar på isen för att se liknande resultat. Det finns ingen skam i att vara en sent utvecklad spelare – många av spelets största spelare var inte några stora höjdare i sin ungdom. Wayne Gretzky, som allmänt anses vara den bästa spelaren genom tiderna, blev faktiskt bänkad när han var ung.

Konkurrensnivån du spelar mot är en annan viktig faktor. Om du spelar mot spelare som är större, snabbare och starkare än du kommer det troligtvis kännas lite tuffare i stunden men du kommer lära dig väldigt mycket. Detta hänger även ihop med i vilken ålder du börjar med hockeyn.

Slutligen spelar även hur mycket du är villig att träna en roll för hur snabbt du kommer att förbättra dig. Om du bara går på isen en eller två gånger i veckan ska du inte förvänta dig mirakel över en natt – det kommer att ta tid innan du börjar se verkliga resultat. Om du däremot åtar dig att träna regelbundet (3-4 gånger i veckan) kommer du att börja se betydande förbättringar i ditt spel mycket snabbare. I slutändan handlar det dock om att träna så mycket så att det fortfarande känns roligt.

Det bästa sättet att utvecklas inom hockey är att faktiskt tycka det är kul. Om du tycker någonting är roligt kommer du att utvecklas mycket snabbare än om hockeyn mest är ett tidsfördriv.


Hur lång tid tar det egentligen att bli en bra hockeyspelare? Svaret är inte enkelt – det beror på den naturliga förmågan, tävlingsnivån och hur ofta du tränar. En sak är dock säker: om du lägger ner tid och kraft på isen (och utanför) kommer du så småningom att börja se framsteg i ditt spel!

Lämna en kommentar