Hur du förbättrar din klubbteknik i ishockey

Som ishockeyspelare är det viktigt att ha en bra klubbteknik för att lyckas på isen. Det finns några viktiga saker du kan göra för att förbättra din klubbteknik. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom några övningar som du kan göra för att förbättra din klubbteknik.

Så gör du för att få bättre klubbteknik

Titta på professionella matcher

Ett av de bästa sätten att förbättra din klubbteknik är att titta på proffsmatcher och notera hur spelarna använder sina klubbor. Lägg märke till hur de hanterar pucken och hur de skjuter. Försök sedan att efterlikna samma rörelser när du tränar.

Träningsövningar

Det finns ett antal olika övningar som du kan göra för att förbättra din klubbteknik. En övning som du kan prova kallas för ”sida till sida”-övning. För att göra den här övningen börjar du med att stå på en plats på isen. Flytta sedan pucken från den ena sidan av kroppen till den andra och se till att hålla pucken nära skridskorna. En annan övning som du kan prova är övningen ”åtta”. För att göra den här övningen börjar du med att åka skridskor i en åtta. Öva på att hålla pucken under kontroll med upprätt blick och bra skridskoåkning. När du börjar känna dig bekväm i övningen kan du testa att öka farten och lägga in koner att dribbla runt.

Få feedback på din klubbteknik


Det kan vara bra att få feedback från en tränare eller en annan spelare som har bra klubbteknik. De kommer att kunna titta på hur du använder klubban och ge tips om vad du kan göra för att förbättra din teknik.

Använd rätt utrustning


Att använda rätt utrustning är också viktigt för en bra klubbteknik. Se till att du har en klubba som har rätt storlek för din längd och som är bekväm för dig att hålla. Se dessutom till att du har handskar som sitter bra och ger ett bra grepp.

Värm upp före matcher och träningar


Det är viktigt att värma upp före matcher och träningar så att dina muskler är varma och redo att spela. En bra uppvärmningsrutin bör innehålla lite lätt aerobisk aktivitet och stretching. Många glömmer att värma upp överkroppen och handlederna. Detta är särskilt viktigt att komma ihåg för dig som vill förbättra din klubbteknik.

Slutsats

Genom att följa dessa tips kan du förbättra din klubbteknik och bli en bättre hockeyspelare överlag. Kom ihåg att titta på proffsmatcher, träna övningar regelbundet, få feedback från tränare eller andra spelare, använda rätt utrustning och värma upp före träning och match. Med tillräckligt mycket engagemang och hårt arbete kommer du att se förbättringar i ditt spel på nolltid!

Lämna en kommentar