En nybörjarguide för att köpa hockeyhandskar

Hockeyhandskar är en central del av utrustningen för alla ishockeyspelare. De skyddar dina händer från klubbor och puckar, och de hjälper dig att greppa klubban så att du kan kontrollera pucken. Med så många olika märken, storlekar och stilar av hockeyhandskar som finns på marknaden kan det vara svårt att veta var man ska börja när man ska köpa ett nytt par. Det finns även hockeyhandskar i många olika prisklasser. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom allt du behöver tänka på innan du köper hockeyhandskar så att du kan hitta det perfekta paret hockeyhandskar för dina behov.

Hockeyhandskar

Vad har hockeyhandskar för funktion?


Hockeyhandskar är utformade för att skydda dina händer från skador när du spelar. De hjälper dig också att greppa din klubba så att du kan kontrollera pucken. Om du är nybörjare är det viktigt att skaffa ett par handskar som ger ett bra skydd utan att ge avkall på rörlighet eller komfort

Varför är bra hockeyhandskar viktiga?


Bra hockeyhandskar skyddar dina händer från skott, klubbor och slag. De hjälper dig också att få ett bättre grepp om klubban så att du inte behöver oroa dig för att förlora kontrollen över pucken. Dessutom håller välgjorda handskar längre än billigare par, så ofta sparar man pengar i längden på att köpa ett bra par hockeyhandskar.

Hur ska hockeyhandskar sitta?


Hockeyhandskar ska sitta bra på dina händer utan att vara för trånga. De ska göra det möjligt för dig att röra fingrarna fritt så att du kan greppa klubban ordentligt. Om handskarna sitter för tätt begränsar de din rörelseförmåga, och om de sitter för löst ger de inte tillräckligt skydd. Hockeyhandskarna ska gå tillräckligt högt upp för att skydda handleden. Du vill helst att glipan mellan armbågsskyddet och handsken ska vara så litet som möjligt, utan att förlora rörlighet.

Vilka storlekar på hockeyhandskar finns det?


Hockeyhandskar finns i olika storlekar, från extra små till extra stora. För att hitta rätt storlek för dig ska du mäta händerna enligt tillverkarens instruktuoner och se storlekslistan på tillverkarens webbplats

Hockeyhandskar för nybörjare och proffs

Med så många olika alternativ på marknaden kan det kännas som en svår uppgift att välja rätt par hockeyhandskar. Men med den här kunskapen i ryggsäcken kommer du att kunna begränsa dina val och hitta ett par som passar både din handstorlek och spelstil perfekt. Och när du väl har hittat det perfekta paret? Du kommer att vara ett steg närmare att gå på isen som ett proffs!

Lämna en kommentar